Wie ben ik?

foto Marleen Meerman - osteopaat

Mijn naam is Marleen Meerman, ik ben geboren en getogen in Zeeland. Ik heb fysiotherapie gestudeerd in Vlissingen en later de opleiding Osteopathie gevolgd aan de FICO in Antwerpen. Momenteel woon ik op Zuid-Beveland en werk op Walcheren en Schouwen-Duiveland.

Jarenlang werkte ik als fysiotherapeut. Steeds heb ik me verder geschoold in diverse technieken. In de studie osteopathie vond ik een logische en mooie uitbreiding van mijn kennis en vaardigheden.

Osteopathie is een veilige behandelmethode, gebaseerd op principes uit de embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. In 2010 deed ik als afstudeeropdracht een studie naar osteopathie en maagzuurklachten.

Sindsdien werk ik als Osteopaat D.O. MRO in Zierikzee en Middelburg (Sint Laurens).

Osteopathie ziet het lichaam als één geheel, alle weefsels staan in verbinding met elkaar en beïnvloeden elkaar. Dat is wat me boeit in mijn vak. De puzzel proberen op te lossen: waar ligt de oorzaak van het probleem en hoe kunnen we dat aanpakken.

Ik zeg ’we’ omdat er voor mij altijd een samenwerking tussen de patiënt en mij nodig is. Daarom is elke behandeling weer uniek.